
- Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Plátky krkovičky naklepejte, osolte, opepřete posypejte sušeným česnekem (při použití čerstvého prolisovaného česneku hrozí, že se bude připalovat a zhořkne). Ideální je, když si maso připravíte dopředu a necháte krkovičku přes noc odležet v oleji.
Na rozpáleném másle po obou stranách opečte maso, aby se zatáhlo. Postačí minutka z každé strany. Poté podlijte trochou horké vody a duste pod pokličkou alespoň 1 hodinu.
Maso zhruba každých 15 minut obraťte a podle potřeby podlévejte.
Tip redakce: Pro opravdový požitek z vaření doporučujeme pánve FISSLER.
Asi po 20 minutách dušení masa k němu přidejte nakrájené houby. Ty předtím osolte, opepřete a přidejte i trochu kmínu. Houby a maso nechte společně dusit, dokud nebude maso měkké.
Měkké maso vyjměte z hrnce (pánve, kastrólu) a houby s výpekem zalijte smetanou. Vše nechte dobře provařit. Poté můžete maso vrátit zpět.
Krkovička na houbách vám bude určitě chutnat. Podávat ji můžete s libovolnou přílohou. Nám nejvíce chutnala s rýží.
Za recept děkujeme čtenářce z Pardubic. Pokud máte i vy recept na nějakou laskominu, pochlubte se s ním. Pošlete nám jej na clanky@ebrana.cz společně s fotografií jídla a těšte se na zveřejnění.