Upravit stránku
Jablečná buchta, která bude chutnat každému členu rodiny
Domácí pekárna je v poslední době často propagovaný pomocník do kuchyně. Nemusíte v ní však péct pouze chleba. Jak nás přesvědčila čtenářka Monika, dá se v ní péct mnohem více. Pokud vlastníte domácí pekárnu, nenechte si ujít recept na perfektní jablečnou buchtu.

Co budete potřebovat?

  • 3 vejce
  • 1 jogurt (dávám 1 bílou activii, cca 125 g, občas dám i dvě, pokud jsou jablka méně šťavnatá)
  • polovina hrnku oleje
  • 1 hrnek krystalového cukru (cukru může být i méně) 
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • cca 4 střední jablka nakrájená na kostičky

"Osobně jablka neloupu, jen vykrojím jadřince a nakrájím na kostky. Ale je to samozřejmě jen na vás. Pro obměnu občas přidám skořici a rozinky."

Všechny suroviny - kromě jablek - vložte do pekárny v napsaném pořadí. Zapněte na pekárně program "RYCHLÝ" (cca 2 hodiny). Když se suroviny do sebe zamíchají, přidejte jablka (cca za 5 minut).

Pokud by po dopečení nebyla buchta na vršku propečená, přidejte ještě program "PEČENÍ" na 10-15 minut, podle potřeby. Většinou ale program "Rychlý" stačí. Buchta je díky jablkům a jogurtu krásně vláčná a vydrží i delší dobu (pokud se nesní).

"Já ji peču vždy na noc … před spaním nasypu věci do pekárny, zapnu program a do rána je buchta hotová a nádherně vláčná. Ráno pak jablečnou buchtu vyklepnu z nádoby a báječná snídaně je na světě."

Příprava jablečné buchty
Za recept děkujeme čtenářce Monice. Pokud máte i vy recepty pro domácí pekárny, pochlubte se s nimi. Pošlete nám je společně s fotografií pokrmu na clanky@ebrana.cz.
Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti