
- Hledaný výraz musí mít více jak 2 znaky.
Jestliže patříte mezi zarputilé kafaře, kteří si nechtějí "kazit" kávu cukrem a mlékem, je pro vás jasnou volbou espressovač. Milovníci hutné kávy s výrazným aroma a jemnou chutí jej ocení každý den.
Základem dobré kvalitní kávy je přepaření čerstvě namleté kávy vodou o teplotě cca 90°C. Druhým kritériem jsou perfektní kávová zrna - různé řady káv. Výsledné aroma a síla kávy záleží také na tlaku, který přístroj má. Počet barů - tlak pressovače - by pro vás měl být jedním z rozhodujících kritérií. Vybírejte pressovač s tlakem okolo 15 barů.
Vybírat můžete také mezi automatickým a manuálním pressovačem. Rozdíl mezi nimi je patrný již z jejich názvu. Automatické presovače Vám kávu přípraví kompletně. Jejich výhoda spočívá ve velmi snadné přípravě pressa. Kávu namelou, stlačí a pak i přepaří. Použitou přepařenou kávu sami vyhodí do nádoby pro to určené.
Dopřejte svým hostům vynikající kávu na rautu či banketu. Jednoduché ovládání espressovačů i kávovarů vám usnadní práci s obsluhou.
Nechte se vzbudit omamnou vůní čerstvě připravené kávy každé ráno. Stačí si v obchodě vybrat kávovar s časovačem. Pak už nastavíte čas, kdy se má přístroj zapnout a kouzlo je dokonáno. Takzvaně přijdete k hotovému. Jestliže ráno spěcháte a často nemáte čas ani na ranní čaj či kávu, zajistí vám kávovar s časovačem výraznou úsporu času.
A co vy? Jste zastánci výrazného aroma a pořídili byste si špičkový pressovač, nebo se spokojíte s kávovarem?