Logo FórumBydlení

Přejít na navigaci

+ Přidat inzerát

Poradíme vám s plánováním vysněné kuchyně

Vydáno: 17. 03. '19

Živým srdcem domova je jistojistě kuchyně. Zde se setkáváme u jednoho stolu, připravujeme jídlo, pečeme ty nejsladší sušenky a nejnadýchanější koláče. Aby vše fungovalo jak má, musí být kuchyně z kvalitních materiálů, precizně smontovaná a naplánovaná tak, aby vyhovovala všem vašim požadavkům. 

Dolaďte vaši kuchyň k dokonalosti a pořiďte si kvalitní obklady.

Dolaďte vaši kuchyň k dokonalosti a pořiďte si kvalitní obklady.


Ušetří čas i vaše kroky 

Věřte nebo ne, ale správně poskládaná kuchyně vám ušetří spoustu času. Nemusíte běhat z jednoho konce na druhý a vše, co k vaření potřebujete, máte vždy po ruce. V RD Rýmařov  spolupracujeme s dodavatelem kuchyní Lamont , který vám pomůže navrhnout vaši kuchyni snů. I tak pro vás máme pár tipů, na co při plánování nezapomenout, aby byla kuchyně nejen krásná, ale i funkční. 

Velikost a tvar nejsou důležité 

Ať už máte pouze kuchyňský koutek, nebo prostor o výměře tanečního sálu, budete omezeni v plánování své kuchyně umístěním oken, dveří nebo jídelny. Jak ale rozmístit spotřebiče a pracovní plochu, tak aby vám co nejlépe vyhovovaly?  

Zkuste si vybavit všechny úkony, které při přípravě jídla provádíte: Vyndáte suroviny z ledničky, omyjete je a očistíte, pak nakrájíte a dáte vařit nebo péct. Vše by mělo na sebe plynule navazovat. Je jedno, jestli si představujete kuchyňskou linku ve tvaru L, U, rovnou nebo s ostrůvkem, příprava jídla by měla být efektivní a bezpečná. Zároveň byste měli mít všechno náčiní po ruce.  

Jdeme na plánování

Místo pro skladování potravin 

Spíž, potravinová skříň nebo lednice jsou místa, kam ukládáte všechny nakoupené potraviny. Proto by tato místa měla být ideálně na kraji kuchyňské linky. 

Mycí zóna 

Všechny potraviny jsou potřeba před další úpravou očistit. V této zóně byste měli mít dostatečně velkou pracovní plochu, odpadkový koš a dřez. Právě dřez představuje hranici mezi „čistou" a „špinavou" zónou. Od dřezu dál by se ideálně neměla nacházet žádná neumytá potravina. 

Příprava a krájení 

Vedle dřezu je místo na krájení, strouhání, míchání a obalování. V tomto okolí byste měli mít nože, misky, stěrky, lžíce a naběráky, zkrátka vše, co potřebujete k přípravě chutné večeře. Pokud používáte kuchyňské roboty nebo mixer, promyslete si, kde by bylo vhodné umístit elektrické zásuvky. 

Vařící zóna 

Vaše suroviny jsou čisté, nakrájené a připravené k vaření. Je čas na jejich tepelnou úpravu. Zóna se sporákem a troubou by měla logicky navazovat na zónu přípravy. V tomto prostoru by měly být umístěny hrnce, pánve nebo pečící plechy.  

Místo pro servírování 

Podceňovaný, ale přitom velmi důležitý prostor pracovní desky. Zde obvykle naleznete talíře, na které jídlo servírujete. Odtud pak váš s láskou připravený pokrm putuje rovnou na stůl.  

Tip: Promyslete si, jak budete skladovat koření a dochucovadla. Při vaření je budete určitě potřebovat, abyste dali svému jídlu nezaměnitelnou chuť. 

Pokud už máte představu o tom, jak vaše kuchyň bude vypadat, nezapomeňte si ji přizpůsobit vlastním potřebám. Jste vysocí nebo naopak malí? Nechte si udělat kuchyňskou linku tak, abyste se u ní nemuseli hrbit a zároveň všude pohodlně dosáhli. Není třeba se držet standardních rozměrů. Koneckonců, je to jenom vaše kuchyně.

Autor: Martina Skutilová

Hodnocení:

Sdílej na: Delicious Delicious Facebook icon Facebook




Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód PRZ113.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód XYR891.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.


Přidat komentář  Diskuze k článku (0)


Pro odeslání příspěvku vyplňte prosím následující kód SUL168.

Položky označené (*) hvězdičkou jsou povinné.








Úvodní strana Poradíme vám s plánováním vysněné kuchyně

Promiňte, ale nemáte nainstalován flash plug-in.



copyright © 2010 brána-bydlení.cz
Ochrana osobních údajů | Prohláąení o přístupnosti | Mapa stránek